Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / ΟΑΕΔ – Επίδομα ανεργίας δεν αλλάζουν τα κριτήρια

ΟΑΕΔ – Επίδομα ανεργίας δεν αλλάζουν τα κριτήρια

Δημοσιεύτηκε: 10:07 πμ Οκτώβριος 27th, 2013  


oaed_9

Επίδομα ανεργίας δεν αλλάζουν τα κριτήρια

Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα για το αν θα τεθούν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας ο υφυπουργός Εργασίας ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε κατηγορηματικά στον ΒΗΜΑfm όχι λέγοντας ότι «για το επιδόμα ανεργίας δεν θα υπάρξει κανένα εισοδηματικό κριτήριο».

Εκεί που θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια είναι στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων όπως ανέφερε ο υφυπουργός .Το επίδομα μα κροχρόνια ανέργων  θα το λαμβάνουν όσοι πέρνουν το επίδομα ανέργίας για ένα χρόνο και έχει λήξει η επιδότηση αυτή δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της επιδότησης ανεργίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

Το Επίδομα μακροχρόνια ανέργων ξεκινά να χορηγείται από το 2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών .Το ύψος του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων είναι 200 ευρώ και το θα το λαμβάνουν για ένα χρόνο.

Το νέο όμως έρχεται δια στόματος του υφυπουργού Εργασίας κ Κεγκέρογλου αφού σήμερα δήλωσε ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα μακροχρόνια ανέργων από το 2014 θα πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια αλλά και θα πρέπει να βρίσκεται δύο χρόνια εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ αλλά να έχει εξαντληθεί και το διάστημα που λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.

Όσο αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ο υφυπουργός είπε ότι δεν θα πρέπει να έχουν εισοδήματα πάνω από το ύψος των 10 με 12 χιλιάδων ευρώ ανάλογα εάν έχει ανήλικο τέκνο ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...