Home / HEADER-NEWS / Επέμβαση εισαγγελέα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα

Επέμβαση εισαγγελέα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα

Δημοσιεύτηκε: 3:24 μμ Οκτώβριος 18th, 2013  


law

Γονείς και μαθητές σε απόγνωση

Τα κενά εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για το εν λόγω θέμα έφεραν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Λ. Μπούτσικου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δημοκρατική», ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε  τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην Πταισματοδίκη Ρόδου, η οποία και καλείται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν κενά βασικών ειδικοτήτων σε γυμνάσια και λύκεια των νησιών Καστελόριζο, Χάλκη, Κάσο, Λειψοί, Αγαθονήσι. Στα εν λόγω νησιά λειτουργούν πέντε γυμνάσια με τα τέσσερα εξ αυτών να έχουν και λυκειακές τάξεις.

Γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό ότι ιδίως οι μαθητές των λυκειακών τάξεων ενώ έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά σε αντίθεση με άλλους μαθητές δημόσιων σχολείων ανά την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχολεία των ακριτικών αυτών νησιών μένουν χωρίς καθηγητές αφού και το προηγούμενο έτος υπήρξε καθυστέρηση στην πρόσληψη  αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα σχολεία αυτά με αποτέλεσμα οι μαθητές στο γυμνάσιο Καστελόριζου να κλείσουν το σχολείο τους για να πιέσουν για την αποστολή εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσων, τα κενά δεν περιορίζονται μόνο στα νησιά που προαναφέρθηκαν αλλά παρατηρούνται ελλείψεις  σε Νίσυρο, Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια, Λέρο, Κω.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γονείς είναι σε απόγνωση και πολλοί εξ αυτών σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα νησιά τους για να καταφέρουν τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν το λύκειο χωρίς προβλήματα.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...