Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση- κάλεσμα των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη

Ενημέρωση- κάλεσμα των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη

Δημοσιεύτηκε: 11:40 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2013  


ypep8-marousi-5

Ενημέρωση- κάλεσμα των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Συνάδελφοι,

Ενημερωθήκαμε χθες από τον πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ για συνεδρίαση του συμβουλίου την Τετάρτη 4/9/2013 στην οποία θα εξεταστούν οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών που αφορούν μόνο στις περιπτώσεις: α) ως κατά προτεραιότητα (σύζυγοι ενστόλων, δικαστικών, μελών ΔΕΠ και αιρετοί ΟΤΑ), β) ως ειδική κατηγορία (ασθένειες που εμπίπτουν στο αρθ.13 του ΠΔ50/96 και πολύτεκνοι), γ) με συνεξέταση, δηλαδή τις κατηγορίες εκείνες των εκπαιδευτικών, που καλούνται με προχθεσινή εγκύκλιο, να παρουσιαστούν στη θέση τους στις 5/9/2013 αντί στις 2/9/2013.

Στο τελευταίο ενημερωτικό μας ( 30/8/2013) τονίζαμε ότι, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνοντας την ανάλγητη και απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς στάση της κρατάει σε αβεβαιότητα και ομηρεία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε φορείς.

Στις 22/8/2013 στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θέσαμε και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το θέμα των αποσπάσεων με ιδιαίτερη ένταση και επιμονή. Δυστυχώς, οι μνημονιακές συμφωνίες για υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι της λειτουργίας των σχολείων και της υποχρέωσης του Υπουργείου να αποφασίσει έγκαιρα για το που θα αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί στις 2/9/13.

Παράλληλα απαιτήσαμε να συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι αποσπάσεις. Από τη στιγμή που το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας ότι θα αναλάβουν υπηρεσία στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται ή στις οργανικές τους θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, αποδεχόμενη έστω και τώρα την ευθύνη για τις τεράστιες καθυστερήσεις των υπηρεσιακών μεταβολών, με αποτέλεσμα την ομηρεία, αγωνία και οικονομική αιμορραγία χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Με πρωτοβουλία των αιρετών και συναδέλφων που θίγονται άμεσα και από τις συνεχείς παρατάσεις και αναβολές, χωρίς τέλος , των υπηρεσιακών μεταβολών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση προς την ηγεσία του υπουργείου αύριο Δευτέρα 2/9/2013 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους για να απαιτήσουμε αποφασιστικά:
• Να προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η διαδικασία εξέτασης των χιλιάδων αιτήσεων απόσπασης συναδέλφων με σαφή δέσμευση ότι θα εγκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποσπάσεις, και παράλληλα όλοι οι αιτούντες απόσπαση εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις θέσεις τους μετά τις αποσπάσεις.
• Να πραγματοποιηθούν οι 945 εθελοντικές μετατάξεις συναδέλφων στις νέες οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τις οποίες, αυθαίρετα, η πολιτική ηγεσία ουσιαστικά έχει ακυρώσει.
• Να γίνουν αποδεκτές άμεσα, οι μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο ή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να μην απολυθούν συνάδελφοι ειδικοτήτων που καταργήθηκαν. Παράλληλα να προωθηθούν και να εγκριθούν από το ΚΥΣΔΕ όλες οι αιτήσεις μετάταξης των συναδέλφων από τις ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                                 Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                                         αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 694 46 04 063, 210 33 18 632,                                           (τηλ.: 697 44 88 454,
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                                                  ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)

Αθήνα, 1-9-2013


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...