Home / Αγγλικά / Άλλα άρθρα / Sprechen Sie Deutsch? 5 λόγοι να κάνετε μαθήματα Γερμανικών

Sprechen Sie Deutsch? 5 λόγοι να κάνετε μαθήματα Γερμανικών

Δημοσιεύτηκε: 10:58 πμ Ιούλιος 7th, 2013  


German-Heritage-Brandenburg-Gate

Τα Γερμανικά είναι σίγουρα μία από τις δυσκολότερες γλώσσες της Ευρώπης, ωστόσο αυτό είναι που κάνει και τους γερμανομαθείς πιο μοναδικούς και προνομιούχους και αξίζει να δεχτεί κανείς την πρόκληση! Πιο συγκεκριμένα, γιατί να μάθει κανείς Γερμανικά;

1. Ευρεία διάδοση και απήχηση της Γερμανικής Γλώσσας

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που ομιλείται πιο πολύ στην Ευρώπη σε τοπικό επίπεδο: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Βόρεια Ιταλία, σε κάποια μέρη του Βελγίου, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας!

2. Ισχυρή γερμανική οικονομία

Η Γερμανία είναι ίσως η ισχυρότερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη και μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο. Στην Ευρωπαική Ένωση αυτή είναι που θέτει τα μέτρα και τα σταθμά.

3. Αυξανόμενη διαδικτυακή παρουσία των γερμανικών στις Ιστοσελίδες

Πολλές διεθνείς εταιρείες εδρεύουν στη Γερμανία. Στους τομείς των Επιστημών και της Τεχνολογίας, αλλά και στο Διαδίκτυο είναι η δεύτερη σε χρήση γλώσσα μετά τ’ Αγγλικά! Περισσότερο από 8% όλων των sites είναι στα Γερμανικά.

4. Γερμανοί τουρίστες

Είναι γνωστό ότι στους Γερμανούς αρέσει να ταξιδεύουν συχνά και αποτελούν σε πολλά μέρη του κόσμου την τουριστική πλειοψηφία. Στον τομέα του Τουρισμού γενικότερα τα Γερμανικά είναι από τις κυρίαρχες και απαραίτητες γλώσσες.

5. Εφόδιο επαγγελματικής κατάρτησης

Για ανθρώπους που είναι γλωσσομαθείς και τους αρέσει η επικοινωνία, αλλά και για ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν, ν’ ασχοληθούν με τη διεθνή αγορά ή να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό τα Γερμανικά είναι ένα τεράστιο προσόν.

Eυχαριστούμε το https://www.ekmathisi.edu.gr/ για την αποστολή του άρθρου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΕΠΕ Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ: Ψήφισμα για την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα για την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ...