Home / Featured / Μετατάξεις σε 8.000 εκπαιδευτικούς: Αλλαγές στις μετατάξεις

Μετατάξεις σε 8.000 εκπαιδευτικούς: Αλλαγές στις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 9:07 πμ Ιούλιος 20th, 2013  


metatheseis

Αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορούν περίπου  8.000 εκπαιδευτικούς προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα  με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η διαδικασία για τις μετατάξεις ξεκινά  εντός του Ιουλίου και έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει  οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.

Σύμφωνα με τροπολογία που  κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε  τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των  κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και  το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Συγκεκριμένα για το σχολικό  έτος 2013-2014, ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και το πλεονάζον  προσωπικό θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον υπουργό  Παιδείας κατόπιν εισήγησης της γενικής διεύθυνσης προσωπικού  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου.

Τα  στοιχεία αυτά θα προκύψουν με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό  των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί με ευθύνη των διευθυντών  εκπαίδευσης.

enikos.gr

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ

1

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………

Μετατάξεις και διαθεσιμότητα για 10.000 εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορά 8.000 εκπαιδευτικούς. Όπως προβλέπει ο νέο σχεδιασμός του υπουργείου, 4.933 καθηγητές θα  μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών  σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών), ενώ άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα  μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε  περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού  προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Από την Δευτέρα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές, ενώ μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα των καθηγητών προς μετάταξη.

Στόχος του υπουργείου είναι να έχει κλείσει το θέμα των μετατάξεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Τα κριτήρια που συνυπολογίζονται είναι:

-συνολική προϋπηρεσία

-οικογενειακοί λόγοι

-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν

-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Να σημειωθεί πώς όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν επιπλέον μόρια.

Ποιοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας που καταργούνται αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής (388), των Βρεφονηπιοκόμων (335) και ακολουθούν οι ειδικότητες Αισθητικής (211), γιατρών (156) και ιατρικών εργαστηρίων (144).

Εν τω μεταξύ, όπως σας είχαμε πει, οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν νομικά κατά του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ να έχει καταθέσει ήδη μήνυση.

Πηγή: Έθνος

……………………………………………………………………………….

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Στάδιο 1: Αρχικά η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται και συσχετίζει όλα τα καταχωρηθέντα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα (Survey) του υπ. Παιδείας. Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα περιλαμβάνει επικαιροπσιημένα στοιχεία για κάθε σχολική μονάδα, όπως τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τόξα, τμήμα, κατεύθυνση ή άλλη ενότητα, σι θέσεις εκπαιδευτικών, το ονοματεπώνυμο και το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ανήκουν στη σχολική μονάδα και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτήν, το ωρολόγιο πρόγραμμα, η ομάδα σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα, η τυχόν δεύτερη ειδικότητα των εκπαιδευτικών, η δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων με δεύτερη ανάθεση και οι κενές θέσεις που προβλέπεται ότι θα προκύψουν λόγω αυτοδίκαιης αποχώρησης ή παραίτησης εκπαιδευτικών από την υπηρεσία.

Στάδιο 2: Με βάση την ανωτέρω επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων ο Υπουργός Παιδείας εκδίδει διαπιστωτική πράξη στην οποπία προσδιορίζονται επακριβώς ποσοτικά/αριθμητικά, οι κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι υπηρεσιακές ανάγκες καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση εκπαίδευσης.

Στάδιο 3: Με βάση την ανωτέρω διαπιστωτική πράξη, εκδίδεται απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία προσδιορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης που υποχρεωτικά μετατάσσονται σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν σε υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου.

Η ίδια απόφαση του Υπουργού περιλαμβάνει πρόσκληση υποβολής αίτησης προτίμησης από, όσους από τους συμπεριλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μεταταχθούν στις οριζόμενες κενές η συνιστώμενες θέσεις.

Στάδιο 4: Από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Στάδιο 5: Εγκρίνονται από τον Υπουργό οι πράξεις μετάταξης των εκπαιδευτικών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...