Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Και άλλοι καθηγητές για διαθεσιμότητα;

Και άλλοι καθηγητές για διαθεσιμότητα;

Δημοσιεύτηκε: 10:30 πμ Ιούλιος 23rd, 2013  


2apolyseis_thumb_medium200_150

Να βρουν ακόμη 5.000 υπαλλήλους που θα βγουν στη διαθεσιμότητα ψάχνουν οι υπουργοί μετά τη διαπίστωση ότι παρά το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις, προκειμένου να εκπληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Η κίνηση του κ. Σαμαρά θα γίνει κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκληθεί επισήμως για τα οργανογράμματα των υπουργείων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέραν της κινητικότητας, τα μέτωπα είναι πολλά καθώς περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων όπως ο κώδικας των δικηγόρων, οι απολύσεις και η αναδιάρθρωση των – προς ιδιωτικοποίηση- ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, για την προώθηση της οποίας ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη ανεξάρτητων συμβούλων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», παρά τις οριζόντιες επιλογές της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αναζητούνται σχεδόν 5.000 επιπλέον υπάλληλοι εντός του επόμενου διμήνου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο θα ζητήσει από τους υπουργούς να τρέξουν τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου, Ευ. Βενιζέλος, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, ως αντιπρόεδρος, στη συνεδρίαση, επιμένοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά νέα οριζόντια μέτρα.

Δεδομένου ότι οι δύο μεγαλύτεροι «εργοδότες» του Δημοσίου είναι τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και ότι το πρώτο έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά (Δημοτική Αστυνομία και φύλακες) το βάρος φαίνεται ότι θα πέσει στο δεύτερο.

Περίπου 1.000 – 1.300 εργαζόμενοι αναμένεται να βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας και από την Υγεία, μέσω της αναδιάρθρωσης των δομών, ωστόσο στόχος είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους σε ιδρύματα που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.

Ανοικτό παραμένει και το μέτωπο στην ΕΡΤ, όπου χθες δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων προσωρινής απασχόλησης στο μεταβατικό σχήμα.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...