Home / Featured / Αναφορά στη Βουλή για την κατάργηση ή μείωση των ωρών διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας

Αναφορά στη Βουλή για την κατάργηση ή μείωση των ωρών διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 6:04 μμ Ιούλιος 1st, 2013  


englishteachers

Δελτίο τύπου 28/06/2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Μείωση ωρών διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Νέου Λυκείου»
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν ψηφίσματος της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του αναλυτικού προγράμματος για το Νέο Λύκειο προβλέπει την κατάργηση ή μείωση ωρών διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στη Β’ και Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου, κάτι που έχει ήδη συντελεστεί από το τρέχον σχολικό έτος (2012-2013) στη Β’ τάξη των ΕΠΑ.Λ.
Αυτή η μεθόδευση εκτός του ότι υποβαθμίζει τη διδασκαλία του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας στο Δημόσιο Σχολείο, καταδικάζει το εκπαιδευτικό σύστημα σε γενικότερη συρρίκνωση, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί την ελληνική οικογένεια αναγκαστικά προς την ιδιωτική εκπαίδευση για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, συμβάλλοντας έτσι στην ακόμα πιο έντονη οικονομική δυσπραγία.
Ζητείται η άμεση ευαισθητοποίηση και παρέμβασή σας ώστε να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Δημόσιο Σχολείο, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επαρκής γνώση της με το πέρας της φοίτησης στις λυκειακές τάξεις.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Η καταθέτουσα βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...