Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Μετάταξη 4.993 καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια, αφορά 6 είδικότητες

Μετάταξη 4.993 καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια, αφορά 6 είδικότητες

Δημοσιεύτηκε: 8:57 πμ Ιούλιος 22nd, 2013  


kathigitis

ΕΞΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μετάταξη 4993 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Αρχίζει να ισχύει από τη Δευτέρα η διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Συνολικά 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Να σημειωθεί πως όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

…………………………………………………………………….

– Σήμερα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων
– 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
– 2.500 εκπαιδευτικοί θα πάρουν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις και σε ΙΕΚ
– Στο στόχαστρο πλεονάζον προσωπικό για απόλυση ως το σχολικό έτος 2014-2015
– Στους δρόμους σήμερα με συγκεντρώσεις και πορείες οι καθηγητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12:00 από την ΟΛΜΕ στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες της πόλεις καθώς ξεκινάει η διαθεσιμότητα 2.000
εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Υποχρεωτική μετάταξη για καθηγητές σε δημοτικά

Συνολικά 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών.

Μετατάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικής σε διοικητικές θέσεις και ΙΕΚ

Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού

newsit.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...