Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΕΚΠΑ προγραμματισμένα επιμορφωτικά προγράμματα για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου

ΕΚΠΑ προγραμματισμένα επιμορφωτικά προγράμματα για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε: 10:29 μμ Μάιος 2nd, 2013  


EKPA20

Αξιότιμοι κύριοι.

Από το καλοκαίρι του 2012 το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γνωστικών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της διοργάνωσης επίκαιρων επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Ο σκοπός των επιμορφωτικών προγραμμάτων είναι η διάχυση των θεωρητικών και μεθοδολογικών αρχών της αξιολόγησης και διασφάλισης της ποιότητας στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών και εξειδικευμένων εργαλείων.

Τα προγραμματισμένα επιμορφωτικά προγράμματα για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου είναι τα εξής:

  • Social Media: Κάνοντας τα πρώτα βήματα – Υλοποιώντας την Στρατηγική της Αξιολόγησης (12 ώρες)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την αξιοποίηση των μέσων κοινωνιής δικτύωσης στην υλοποίηση προγραμμα΄των αξιολόγησης εκπαιδευτικού υλικού.

  • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (20 ώρες)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ώς στόχο την παρουσίαση και ανάπτυψη της μεθοδολογίας υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον χώρο της διδακτικής της επιχειρηματικότητας.

Επίσημη σελίδα ανακοίνωσης

https://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/genikes-anakoinoseis/proboli-genikis-anakoinwshs/epimorfwtika-programmata-social-media-kainotomia-kai-epixeirhmatikothta-kai-a3iologhsh.html

Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη για το σχολικό έτος 2013 – 2014 αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα «ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ». Πρόκειται για μια σειρά προγραμμάτων, που αναφέρονται στο βασικό πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα μεθοδολογικά εργαλεία, τη δεοντολογία της αξιολόγησης και τα πρότυπα σχέδια εκθέσεων αξιολόγησης, που αφορούν αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και πιο συγκεκριμένα σε καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς και σχολικούς συμβούλους, απασχολούμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Τα προγράμματα χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Αγωγή: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).

Επίσημη σελίδα ανακοίνωσης:

https://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/genikes-anakoinoseis/proboli-genikis-anakoinwshs/ekpaideytiko-programma-aytoa3iologhsh-sth-sxoliki-monada-a3iologhsh-ekpaideytikoy-ergoy.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...