Home / Άλλες Γλώσσες / Άλλες / Διαγωνισμοί για διορθωτές ελληνικών – πορτογαλικών κειμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Διαγωνισμοί για διορθωτές ελληνικών – πορτογαλικών κειμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Δημοσιεύτηκε: 2:47 μμ Μάιος 24th, 2013  


EPSO

Διαγωνισμοί για διορθωτές ελληνικών – πορτογαλικών κειμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Δύο διαγωνισμούς για την πρόσληψη διορθωτών κειμένων ελληνικής και πορτογαλικής γλώσσας διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Ειδικότερα, οι διαγωνισμοί αυτοί αποσκοπούν στην κατάρτιση εφεδρικών πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Eνωσης και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Eνωσης στο Λουξεμβούργο.

Για τη διεκδίκηση των θέσεων οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τίτλο σπουδών Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τομέα σχετικό με τη φύση των καθηκόντων και επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών σε τομέα δραστηριότητας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ή στον τομέα της τυπογραφικής διόρθωσης, της επιμέλειας και της παραγωγής δημοσιεύσεων που απευθύνονται στο κοινό.

Συγκεκριμένα η εξεταστική επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Επαγγελματική πείρα στον τομέα των τυπογραφικών διορθώσεων, στην ελληνική/πορτογαλική γλώσσα.
  • Επαγγελματική πείρα στην έκδοση ή παραγωγή δημοσιευμάτων, στην ελληνική/πορτογαλική γλώσσα, τη μετάφραση, τη διδασκαλία ή παραγωγή διδακτικού υλικού στην ελληνική/πορτογαλική γλώσσα, καθώς και τη δημοσιογραφία (γραπτός Τύπος) στις δύο γλώσσες.
  • Πανεπιστημιακό δίπλωμα/πτυχίο στην ελληνική/πορτογαλική γλώσσα σχετικό με τους τομείς των εκδόσεων, της δημοσιογραφίας ή της μελέτης της γλώσσας (π.χ. γλωσσολογία, φιλολογία, διδασκαλία ελληνικών/πορτογαλικών ως μητρικής ή ξένης γλώσσας).
  • Ικανοποιητική γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO (https://europa.eu/epso/index_el.htm) και να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 11 Ιουνίου 2013.

Στη συνέχεια θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές δοκιμασίες -με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή- με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την αξιολόγηση των γενικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων όσον αφορά την κατανόηση κειμένων, την ευχέρεια στους αριθμητικούς υπολογισμούς και την κατανόηση αφηρημένων εννοιών.

εθνος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το ΤΕΙ Αθήνας Πανευρωπαϊκό Κέντρο Πιστοποίησης Αραβικής Γλώσσας στην Ευρώπη

Το ΤΕΙ Αθήνας είναι επίσημα το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας ...