2.930 Χρήστες Online
Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

DOE-300x262ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Η κυβέρνηση των μνημονίων με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την κρίση, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Τρομοκρατεί, απειλεί, στοχοποιεί, επιστρατεύει, όποιον προσπαθεί να αντισταθεί και να ορθώσει ανάστημα στη βαρβαρότητα.

Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια

Η επίδειξη αλαζονείας, βιαιότητας και πολιτικού «τσαμπουκά» απέναντι στους εργαζόμενους, έχει και τα όριά της.

Η Δ.Ο.Ε. μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και  προσωρινά δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που σε κάθε περίπτωση την αφορά.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη την ενενηντάχρονη ιστορία της, δηλώνει πως η αντίσταση σε όλα αυτά που συντελούνται είναι πράξη ευθύνης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, αποφάσισε:

Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός

Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα

ΔΟΕ

Διάδωσε το τώρα!

Τα 40 δημοφιλέστερα άρθρα του μήνα.

Επιστροφή στην κορυφή
XenesGlosses on Twitter
Latest Tweet: Γιατί τα σχολικά βιβλία θα γραφούν σε χρόνους ρεκόρ - http://t.co/rFbdKlxSMs
308 people follow XenesGlosses