Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Συχνές αρνήσεις εκπαιδευτικών σε διορισμούς

Συχνές αρνήσεις εκπαιδευτικών σε διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 3:33 μμ Απρίλιος 19th, 2013  


ifipourgos

Την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος στο μέτωπο της κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού παραδέχθηκε, χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να το επιλύσει, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει και ζήτημα αναφορικά με την αρνητική στάση ορισμένων εκπαιδευτικών έναντι της τοποθετήσεως τους σε συγκεκριμένες περιοχές. Πρέπει να πείσουμε τους καθηγητές, ακόμα και τους Για πρόβλημα στην κατανομή του προσωπικού έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας. αναπληρωτές, να πηγαίνουν όταν παίρνουν μία θέση τοποθέτησης, π.χ. στο Αγαθονήσι, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της άρνησης που αντιμετωπίσαμε φέτος . Και συμπλήρωσε: Φέτος προσλήφθηκαν 270 αναπληρωτές σε περιοχές της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Από αυτούς, ανακλήθηκε η πρόσληψη 61 εκπαιδευτικών διότι δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συχνά .

Την ίδια στιγμή, το υπ. Παιδείας κατηγορείται για τη ρύθμιση που επιτρέπει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών χωρίς να χάνουν τα μόρια της οργανικής τους Θέσης. Συγκεκριμένα, με βάση τα άρθρα 9 και 27 του νό μου 4145 13, ο υπουργός Παιδείας μπορεί να αποσπά εκπαιδευτικούς σε δύο νέους οργανισμούς στην Αθήνα, τον ΕΟΠ ΠΕΠ και το ΙΝΔΒΜ, μέχρι 9 χρόνια (3 τριετίες) και αυτοί οι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους Θέσης, τα οποία εάν υπηρετούν σε ακριτική περιοχή είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με όσα δίνει μία οργανική Θέση στην Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό, κάποιοι, εάν ζητήσουν μετάθεση, μπορεί να ευνοηθούν στην κατάταξη, που γίνεται με βάση τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών. Χθες η ΟΛΜΕ ζήτησε την κατάργηση της ρύθμισης, τονίζοντας ότι έτσι επανερχόμαστε στην πελατειακή λογική των αποσπάσεων, n οποία φοβόμαστε πως σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλες αποσπάσεις. Κάποιοι συνάδελφοι θα έχουν λάβει απόσπαση στον ΕΟΠΠΕΠ ή στο ΙΝΔΒΜ στην Αθήνα και θα απολαμβάνουν των μορίων ακριτικών ή νησιωτικών περιοχών! Απαιτούμε να καταργηθεί αμέσως η διάταξη .

Τέλος, δημιουργούνται ελπίδες για διορισμό την επόμενη σχολική χρονιά στους περίπου 350 εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων που επέτυχαν σε θέσεις διοριστέων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 αλλά ακόμη δεν έχουν διοριστεί. Με απόφαση του υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου και με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει έκτοτε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, παρατείνεται για μία ακόμη χρονιά το διάστημα εντός του οποίου μπορούν να διοριστούν σε θέσεις μονίμων οι διοριστέοι του 2008.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...