Home / Featured / Νέα Στρατηγική για την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Νέα Στρατηγική για την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Δημοσιεύτηκε: 10:02 πμ Απρίλιος 2nd, 2013  


monitorimage

Σε μια προσπάθεια επανεξέτασης των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη και για το πώς μπορούν αυτά τα συστήματα να προσφέρουν δεξιότητες που απαιτούνται από την αγορά εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία (European Commission for Education, Culture, Multilingualism and Youth) ξεκίνησε την στρατηγική της για την Εκπαίδευση και ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αναλάβουν άμεση δράση για να διασφαλιστεί το μέλλον των νέων.

Το Education and Training Monitor 2012 είναι ένα νέο αναλυτικό εργαλείο που παρέχει εμπειρικά στοιχεία για την υποστήριξη αυτής της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Δίνει μια γενική επισκόπηση των βασικών δεικτών για τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη, επιτρέποντας στους φορείς χάραξης πολιτικής να συγκρίνουν την πρόοδο, καθώς και να προσδιορίσει τις άμεσες προκλήσεις για τα κράτη μέλη.
Τα στοιχεία που παρέχονται στην έκθεση είναι πολύ χρήσιμα για όσους βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην αναθεώρηση και τη μεταρρύθμιση των εκπαιδευτικών πολιτικών, σύμφωνα με τις συστάσεις της στρατηγικής για την εκπαίδευση.
hellasedu.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...