Home / Γερμανικά / Νέα από τις σχολές / Κλειστή λόγω «Αθηνάς» η Γερμανική Φιλολογία του ΑΠΘ

Κλειστή λόγω «Αθηνάς» η Γερμανική Φιλολογία του ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε: 6:30 μμ Μάρτιος 7th, 2013  


apth

Η γενική συνέλευση του υπό συγχώνευση τμήματος συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα 11/3

Aναστέλλει την λειτουργία του ως την Δευτέρα, 11 Μαρτίου, το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενσωμάτωση των τμημάτων ξένων γλωσσών στο Ίδρυμα, στο πλαίσιο των αναδιατάξεων του σχεδίου «Αθηνά».

Τα μέλη του τμήματος Γερμανικής γλώσσας θα συνεδριάσουν εκ νέου την Δευτέρα για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου, από τους εκπροσώπους του τμήματος «η Γενική Συνέλευση (αρ. 337/7.03.2013) συζήτησε την τελευταία πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά», που αφορά την προτεινόμενη απορρόφηση/συγχώνευση του Τμήματος στη Σχολή/Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στην αρχική πρόταση του υπουργείου Παιδείας».
Έτσι έκρινε ότι «εξακολουθούν να υφίστανται τα θεσμικά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα. Για τον λόγο αυτό εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απορρόφηση/συγχώνευση του Τμήματος και στην υποβάθμισή του σε «κατεύθυνση» στο προτεινόμενο Σχολή/Τμήμα καθώς και στη συνολική μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών/-τριών του» καταλήγει η ανακοίνωση.
………………………………………………….
www.xenesglosses.eu :
(Να υπενθυμίσουμε ότι και τμήματα του ΕΚΠΑ έχουν αναστείλει την λειτουργία τους καθώς και ότι το Αγγλικό τμήμα του ΑΠΘ είναι υπό κατάληψη)
…………………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
deutsch.gr
Ψήφισμα της
Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος (αρ. 337/7.03.2013) συζήτησε την τελευταία πρόταση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που αφορά την προτεινόμενη «απορρόφηση»/συγχώνευση του Τμήματος στη «Σχολή/Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών».

Η Γ.Σ. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στην αρχική πρόταση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και εξακολουθούν να υφίστανται τα θεσμικά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα.

Για τον λόγο αυτό εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην «απορρόφηση»/συγχώνευση του Τμήματος και στην υποβάθμισή του σε «κατεύθυνση» στο προτεινόμενο «Σχολή/Τμήμα» καθώς και στη συνολική μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών/-τριών.

Η Γενική Συνέλευση
•Αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. από την Πέμπτη, 7.03.2013 μέχρι και τη Δευτέρα, 11.03.2013 ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
•Επιφυλάσσεται να επανατοποθετηθεί -ανάλογα με τις εξελίξεις- σε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα, 11.03.2013, ώρα 12.00-13.00, στην αίθουσα 04. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση των φοιτητών/-τριών (13.00-14.00, αιθ. 04).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Kamishibaï Plurilingue»: Διεθνής Διαγωνισμός για την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΑΠΘ

Η ερευνητική ομάδα «Pluralités» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, ...