Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 25/02/2021, 06:29


Home / Featured / Σχέδιο Αθηνά – Διαδήλωση από φοιτητές της αγγλικής φιλολογίας 9/3 στις 20.00

Σχέδιο Αθηνά – Διαδήλωση από φοιτητές της αγγλικής φιλολογίας 9/3 στις 20.00

Δημοσιεύτηκε: 4:14 μμ Μάρτιος 9th, 2013  


athina

Κατεβαίνουν στο Σύνταγμα στις οκτώ το βράδυ

Ειρηνική-εικαστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα στις οκτώ το βράδυ οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο σχέδιο «Αθηνά».Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας διαδηλώνουμε μαζί με φοιτητές και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, στοχεύει στην ολοκληρωτική καταστροφή και υποβάθμιση της Σχολής μας και έχει σχεδιαστεί χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια. To σχέδιο Αθηνά χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες του όπως η ανεργία, η υποβάθμιση των πτυχίων και η στέρηση μεταπτυχιακών δυνατοτήτων υπονομεύει την ακαδημαϊκή πορεία εκατοντάδων φοιτητών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

Η συγχώνευση των ξένων φιλολογιών δεν θα υποβαθμίσει μόνο τα πτυχία μας, αλλά θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εισακτέων προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και το ακαδημαϊκό μέλλον των φοιτητών.

Το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας έχει χτίσει μια αξιόλογη ακαδημαϊκή πορεία, πρέπει να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να μείνει αυτόνομο, οι άριστες αξιολογήσεις του Τμήματος και η συνεχής ανάπτυξη του δεν δικαιολογούν καμία συγχώνευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Έτσι και σήμερα αποφασίσαμε, έχοντας την στήριξη καθηγητών μας να προβούμε σε μία ειρηνική-εικαστική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 9/3 μετά τις 20.00. Σε αυτή την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τις Ανθρωπιστικές Σπουδές ζωντανές και τα πτυχία μας ισχυρά και αυτοδύναμα, περιμένουμε να μας στηρίξετε».

newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...