Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Φιλοσοφική Αθηνών κλειστή έως 14/3/2013

Φιλοσοφική Αθηνών κλειστή έως 14/3/2013

Δημοσιεύτηκε: 7:21 μμ Μάρτιος 12th, 2013  


louketo

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών καθώς οι καθηγητές της αναστέλλουν το εκπαιδευτικό τους έργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ότι «απορρίπτει την προτεινόμενη από το σχέδιο “Αθηνά” συγχώνευση των πέντε τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και μάλιστα την απόσπασή τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και τη δημιουργία Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, όπως προβλέπεται από την τελευταία εκδοχή του σχεδίου. Εμμένει στην ήδη διακηρυγμένη και με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηριωμένη θέση της για αυτοδύναμα και αυτόνομα τμήματα (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) εντός της Φιλοσοφικής Σχολής».
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση της σχολής «απορρίπτει την απολύτως αιφνιδιαστική πρόταση για κατάργηση του Προγράμματος Ψυχολογίας και συρρίκνωση των κατευθύνσεων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σε μία ενιαία κατεύθυνση. Τέλος εκφράζει, την έντονη διαμαρτυρία της για τη δραματική μείωση των εισακτέων (αγγίζει σχεδόν το 50%) στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. απέδειξε στη γόνιμη ιστορική διαδρομή της ότι διαθέτει τις υποδομές και το επιστημονικό-διδακτικό δυναμικό, ώστε να εκπαιδεύει άξιους επιστήμονες και να προάγει την καλλιέργεια των ανθρωπιστικών σπουδών».
……………………………………………………………………
ΟΛΟΗΜΕΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Καστοριάς, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Λαμίας, το τμήμα Τοπογραφίας και το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας, το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας Γεωλογικό και Τουρκικών Σπουδών, αποφάσισαν μα προχωρήσουν σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 14 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι.
Οι φοιτητές ζητούν την απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά.


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ
Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., σε συνεργασία με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής, καλεί τα μέλη του:
– σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/3, στη μία το μεσημέρι,
στα Προπύλαια και στη συνέχεια στις 18.00 έξω από τη Βουλή.
– σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 14/3, στις 12.00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Τέλος στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές της σχολής δηλώνουν «σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Φιλοσοφικής Σχολής και καλούν τα μέλη της να συντονιστούν με τις υπόλοιπες συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως ενημέρωση».
…………………………………………………………………..
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
Η Συνέλευση του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση στις 11.3.2013 και αφού συζήτησε την νέα εκδοχή του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται όχι μόνο η συγχώνευση του Τμήματός μας με τα άλλα 4 Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών αλλά και η απόσπασή μας από την Φιλοσοφική Σχολή με την ίδρυση μονοτμηματικής Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, αποφάσισε ομόφωνα: 

•να απορρίψει την πρόταση αυτή, καθώς η ίδρυση αυτής της μονοτμηματικής σχολής αντιτίθεται σε κάθε επιστημονικό και ακαδημαϊκό κριτήριο,• να εμμείνει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση για αυτόνομα Τμήματα Γλώσσας και Φιλολογίας εντός της Φιλοσοφικής Σχολής, με δεδομένο ότι τα ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιχειρήματα εναντίον της συγχώνευσης των 5 Τμημάτων έχουν εκτεθεί στα επί μέρους ψηφίσματα των Συνελεύσεων όλων των Τμημάτων μας, στο Υπόμνημα της Κοσμητείας, καθώς και στις σχετικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολή του ΕΚΠΑ,

•να αναστείλει επ’ αόριστον την εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος και

• να καλέσει την Κοσμητεία να αναστείλει την λειτουργία της Σχολής τις ημέρες που θα οργανωθούν σχετικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τέλος, το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας διαμαρτύρεται έντονα για την πρόταση της δραματικής μείωσης των εισακτέων σε όλα τα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...