Home / Featured / ΟΧΙ στη συγχώνευση των Ξενόγλωσσων Τμημάτων (Video)

ΟΧΙ στη συγχώνευση των Ξενόγλωσσων Τμημάτων (Video)

Δημοσιεύτηκε: 11:12 μμ Φεβρουάριος 25th, 2013  


72e75576254db1afef14ecdc050391c2OXI_6_thumb

Το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός «Τμήματος Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με 5 Κατευθύνσεις: 1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ισπανικής Γλώσσας και 5. Ιταλικής Γλώσσας».

Το ΑΘΗΝΑ υποτίθεται ότι στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε αυτή να εκπληρώνει κριτήρια «αριστείας», αλλά και να προσφέρει στους αποφοίτους «επαγγελματικό ορίζοντα και κινητικότητα, κοινωνική ένταξη και καταξίωση». Στην περίπτωση μας κάνει ακριβώς το αντίθετο. Τα σημερινά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής υπηρετούν διακριτούς και αυτόνομους κλάδους της επιστήμης και παράγουν επιστήμονες με αναγνωρισμένες διεθνώς, αλλά και από το ελληνικό κράτος, ειδικεύσεις με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Θεωρούμε ότι η συγχώνευση θα οδηγήσει σε μαρασμό τα σημερινά Τμήματα που θα είναι πλέον «Κατευθύνσεις», δεδομένου ότι τόσο τα επιστημονικά όσο και τα ερευνητικά τους πεδία θα περιορίζονται σε μια στείρα εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Η Γενική Συνέλευση του ΤΑΓΦ στην έκτακτη συνεδρίαση της 5/2/2013 προχώρησε στη σύνταξη ομόφωνου ψηφίσματος αντιδρώντας στην απαράδεκτη συγχώνευση Τμημάτων, στο πλαίσιο του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Στο Ψήφισμα, που ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ και σε αρμόδιους φορείς, ζητάμε να μην προχωρήσει το παραπάνω σχέδιο και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη διατήρηση της αυτοτέλειας και της αυτονομίας των εν λόγω Τμημάτων.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

www.xenesglosses.eu

………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης για το σχέδιο “Αθηνά” του συλλόγου διδακτικού προσωπικού της Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ

Ωδινεν υπουργός και έτεκεν «Αθηνά»

Υπόμνημα του Συμβουλίου της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ επί των προτάσεων του Σχεδίου “Αθηνά”

Παρέμβαση της Προέδρου του Τμήματος Γαλλικής ΕΚΠΑ για το σχέδιο Αθηνά

Προς τις 10.000 υπογραφές ενάντια στη συγχώνευση των ξενόγλωσσων τμημάτων. Ανοιχτή επιστολή μελών ΔΕΠ Τ.Γ.Γ.Φ. ΕΚΠΑ. Όλες οι εξελίξεις.

Σχέδιο Αθηνά : 34 ερωτήσεις και 34 απαντήσεις

Σχέδιο Αθηνά – Ψήφισμα Κοσμητείας Φιλοσοφικής Σχολής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...