Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Το Μάρτιο οι γραπτές εξετάσεις στο Δημόσιο –Σε διαθεσιμότητα όσοι κοπούν

Το Μάρτιο οι γραπτές εξετάσεις στο Δημόσιο –Σε διαθεσιμότητα όσοι κοπούν

Δημοσιεύτηκε: 7:16 μμ Ιανουάριος 25th, 2013  


2apolyseis_thumb_medium200_150

Σε περίπου δύο μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα περάσουν από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προσόντα που διαθέτουν και να δημιουργηθεί φάκελος με το προφίλ του καθενός.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το σχέδιο προβλέπει πως το τακτικό προσωπικό, όλων των υπουργείων θα περάσει από γραπτό τεστ αξιολόγησης 80 ως 100 ερωτήσεων.

Οι εξετάσεις αξιολόγησης θα είναι διαφορετικές ανά ειδικότητα, αλλά και ανά κατηγορία εκπαίδευσης, ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παράλληλα με τις εξετάσεις αξιολόγησης θα ληφθούν υπόψη τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, όπως σπουδές-πτυχία, επιμόρφωση, σεμινάρια, ειδικές γνώσεις.

Ο κάθε υπάλληλος θα μαθαίνει άμεσα τα αποτελέσματα, τα οποία θα βγαίνουν αυτόματα, ενω όσοι δεν τα καταφέρουν στα τεστ, θα βρεθούν στο κατώφλι της αξιολόγησης.

Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό την αυστηρή εποπτεία του ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζεται πως από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα εξαιρεθούν, όπως όλα δείχνουν, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι.

Πηγή

…………………………………………………….

«Τριπλή» αξιολόγηση για τη μετακίνηση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων – Ποια είναι τα κριτήρια 

– Από “κόσκινο” θα περάσουν πτυχία και προσόντα
– Χωρίς εξαίρεση η αξιολόγηση των υπαλλήλων
– Μέσα στο Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο
– Σε τρία επίπεδα θα γίνει η όλη διαδικασία

Σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για τους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, με στόχο να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο μέσα στο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που θα επιφέρουν σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ’ αρχάς στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς.

Η αξιολόγηση αφορά όλους τους υπαλλήλους και θα γίνει σε τρία επίπεδα.

Αρχικά, στο μικροσκόπιο θα μπουν πτυχία, σεμινάρια, δεξιότητες (χρήση Η/Υ, ξένες γλώσσες κλπ).

Σε δεύτερο επίπεδο θα γίνει η “χαρτογράφηση” ικανοτήτων. Σε κάθε υπουργείο θα οριστούν υπάλληλοι ως ελεγκτές του παραγόμενου έργου, οι οποίοι θα συμβάλουν στον προσδιορισμό των ετήσιων στόχων, από την επόμενη χρονιά.

Στην τρίτη φάση είναι η μέτρηση της παραγωγικότητας που θα γίνεται ετησίως από το 2014, για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα. Η αξιολόγηση θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα δώσουν εξετάσεις ενώ διαφορετική μέθοδος αξιολόγησης θα υπάρξει για τους γενικούς διευθυντές ή για εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία.

newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...