Home / Γαλλικά / Άλλα άρθρα / Για γέλια και για κλάματα: Ζητούνται επειγόντως γαλλομαθείς για να… διαβάσουν τη λίστα Λαγκάρντ!

Για γέλια και για κλάματα: Ζητούνται επειγόντως γαλλομαθείς για να… διαβάσουν τη λίστα Λαγκάρντ!

Δημοσιεύτηκε: 7:44 μμ Ιανουάριος 27th, 2013  


usb

– Τέσσερις μεγάλες έρευνες του ΣΔΟΕ που συνδέονται με τη φοροδιαφυγή έχουν «βαλτώσει» λόγω… έλλειψης προσωπικού
– Πρόκειται τις έρευνες σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ευρωπαϊκές πόλεις, τη λίστα με τους 54.000 που τα… έφυγαν και τη λίστα του Λουξεμβούργου
– Συνολικά εκκρεμούν 414 εισαγγελικές παραγγελίες
– Ο Μαυραγάνης έχει εισηγηθεί τη μετακίνηση γλωσσομαθών υπαλλήλων

Τέσσερις μεγάλες έρευνες που συνδέονται με την πιθανότητα φοροδιαφυγής και από τις οποίες το κράτος θα μπορούσε να έχει έσοδα δισεκατομμυρίων «λιμνάζουν» σε κάποιο συρτάρι του ΣΔΟΕ.

Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Βερολίνο, η λίστα με τα ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών που «έφυγαν» τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και τέλος η λίστα του Λουξεμβούργου.

Οι έρευνες δεν προχωρούν λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού όπως αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, το οποίο δημοσιεύει η Real News.
Η επίσημη αναφορά του προϊσταμένου της διεύθυνσης απευθύνεται στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, στο υπουργείο Οικονομικών και στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.

Περιγράφει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μια εικόνα πλήρους αποδυνάμωσης και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να προχωρήσει 414 εκκρεμείς εισαγγελικές παραγγελίες.
Εκτός από τις τέσσερις «καυτές» λίστες ελέγχεται και η λίστα της Ολλανδίας με τους 100 ιδιοκτήτες σκαφών.

Δεν ξέρουν γαλλικά!

Η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ δεν προχωρά γιατί στο ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν γαλλομαθείς υπάλληλοι, ενώ στα στοιχεία που βρίσκονται στους φακέλους των καταθετών είναι γραμμένα στα γαλλικά…

Η αρμόδια διεύθυνση έχει ζητήσει επανειλημμένα να προσληφθούν γαλλομαθείς υπάλληλοι. Αλλά κανείς δεν άκουσε τις εκκλήσεις αυτές.

Για να μπορέσει να «τρέξει» τις έρευνες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη μετάθεση ενός συγκεκριμένου υπαλλήλου από τη Ε’ ΔΟΥ Πειραιά. Πρόκειται για ελεγκτή που θεωρείται εξαιρετικά ικανός γιατί παίζει στα… δάχτυλα τις σύγχρονες τεχνολογίες.
Ο υπάλληλος έχει ήδη υποβάλει αίτημα μετακίνησης στο ΣΔΟΕ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τη θετική εισήγηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, έχουν μείνει στα λόγια οι μετακινήσεις υπαλλήλων με γνώσεις ξένων γλωσσών.
Πριν από μερικές μέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση έστειλε και νέο έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών.

newsit


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Σύμφωνο συνεργασίας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σύμφωνο συνεργασίας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με δύο γαλλικά πανεπιστήμια και το ...