Home / Featured / Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, εικαστικών, μουσικής, χορού και θεατρικής αγωγής

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, εικαστικών, μουσικής, χορού και θεατρικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 11:19 πμ Νοέμβριος 4th, 2012  


Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, εικαστικών, μουσικής, χορού και θεατρικής αγωγής από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, πραγματοποιεί πεντάμηνο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, εικαστικών, μουσικής, χορού και θεατρικής αγωγής.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε ανέργους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και οικονομικά ασθενέστερους.

Οι ξένες γλώσσες που θα διδαχτούν είναι: αγγλικά, ισπανικά, ρώσικα, τούρκικα και κινέζικα. Η εκμάθηση θα ξεκινήσει από τα βασικά στοιχεία κάθε γλώσσας και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης των μαθημάτων από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων. Επίσης, όσοι εκ των συμμετεχόντων ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Στα μαθήματα εικαστικών οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα Ελεύθερου Σχεδίου (τεχνικές ζωγραφικής), Αγιογραφίας και Διακοσμητικής.

Για τη μουσική, τα μουσικά όργανα που θα αφορούν τα μαθήματα είναι Κιθάρα, Πιάνο και Αρμόνιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Θεωρητικά Μαθήματα και Εκμάθηση μουσικών προγραμμάτων Η/Υ όπου ο μαθητευόμενος θα κάνει μια εισαγωγή στη βασική θεωρία της μουσικής και θα αποκτήσει εικόνα από μουσική τεχνολογία και σύνθεση μουσικής με ηλεκτρονικό υπολογιστή, αντίστοιχα. Επιπλέον, θα υπάρξει και η δυνατότητα δημιουργίας χορωδίας που θα στελεχωθεί από μέλη Κέντρων Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) με σκοπό την αξιοποίηση της 3ης ηλικίας και την ανάδειξη της δημιουργικότητάς της μέσω της μουσικής.

Το πρόγραμμα εκμάθησης χορού σκοπό έχει την εκγύμναση του σώματος μέσα από μία δημιουργική και εκφραστική διαδικασία. Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους πιο κοντά μέσω της τέχνης του χορού. Θα λειτουργήσουν τα τμήματα: Παραδοσιακών χορών, Latin και Ευρωπαϊκών, Σύγχρονου Χορού, Κλασικού Μπαλέτου, Zumba και Aerobic.

Το Θεατρικό παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός, Παντομίμα, Ασκήσεις Χαλάρωσης, Κινησιολογία, Υποκριτική είναι μέρη του προγράμματος της Θεατρικής αγωγής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (τμήμα ενηλίκων και τμήμα για παιδιά από 7 ετών και άνω) και αφορά όχι μόνο ανθρώπους που θέλουν έστω και ερασιτεχνικά να μπουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου αλλά και τους επαγγελματίες που επιθυμούν την βελτίωση της εικόνας τους και των εκφραστικών τους μέσων στο χώρο εργασίας τους (παρουσιάσεις, ραδιόφωνο, καθηγητές κ.α.).

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται από πτυχιούχους και έμπειρους καθηγητές, με όρεξη και αγάπη σε αυτό που κάνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες (χώροι και ωράρια μαθημάτων) μπορείτε να επικοινωνείτε με τα νέα γραφεία του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Τηλ.: 210 413 2273, 210 496 7757
Φαξ: 210 494 4564
Email:unescop@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
URL: www.unescopireas.gr

πηγή Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, εικαστικών, μουσικής, χορού και θεατρικής αγωγής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...