Home / Αγγλικά / Άλλα άρθρα / Έρχεται το δωρεάν φροντιστήριο στην Καλαμαριά

Έρχεται το δωρεάν φροντιστήριο στην Καλαμαριά

Δημοσιεύτηκε: 5:52 πμ Αύγουστος 10th, 2012  


Νέα πρωτοβουλία του Κινήματος Πολιτών Καλαμαριάς. Θα υπάρχουν τμήματα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και για ξένες γλώσσες

10 Αυγ 2012 – 06:32

Picture 0 for Έρχεται το δωρεάν φροντιστήριο στην Καλαμαριά

του Αλέξανδρου Μητάκη

mitakis@voria.gr

www.voria.gr

Μέσα στον Σεπτέμβριο ανοίγει τις πύλες του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης τοδωρεάν φροντιστήριο, με τμήματα για μαθητές όλων των βαθμίδων, μια ακόμη πρωτοβουλία του Κινήματος Πολιτών Καλαμαριάς.

Το φροντιστήριο ενισχυτικής διδασκαλίας θα λειτουργήσει στο πλαίσιο τουΔικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων Θεσσαλονίκης (ΚοιΝο) και θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες, για μαθητές κάθε ηλικίας. Ειδικότερα, τα τμήματα που έχουν σχεδιαστεί να λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Λυκείου
Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου
Εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά)
Εξωσχολικές δραστηριότητες μαθητών Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία, κλπ.)

Όπως δηλώνει στη Voria.gr η υπεύθυνη του Δικτύου Ανταλλαγής ΚοιΝο, Ελένη Παπαθεοδοσίου, ήδη έχουν κλείσει δύο τμήματα, εκμάθησης ξένης γλώσσας για τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. «Υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από γονείς και μαθητές και περιμένουμε να αυξηθεί μόλις επιστρέψουν όλοι από τις διακοπές τους», αναφέρει.

Η ίδια σημειώνει πως τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Κινήματος, επί της οδού Σάντας 7, ενώ, εφόσον υπάρξει ανάγκη, θα ζητηθεί η συνδρομή του δήμου Καλαμαριάς για την παροχή κάποιου χώρου στην περιοχή.

Εξάλλου, ήδη υπάρχουν αρκετοί καθηγητές (φιλόλογοι, μαθηματικοί, οικονομολόγοι κ.α.) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω του Δικτύου Ανταλλαγής. Στόχος των οργανωτών είναι, σύμφωνα με την κα Παπαθεοδοσίου, να επεκταθεί το Δίκτυο και να ενταχθούν σε αυτό και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως δηλώνει, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με αντίστοιχο κίνημα πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.

Οι ενδιαφερόμενοι για το δωρεάν φροντιστήριο μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή είτε για τη στελέχωση είτε για τη συμμετοχή των παιδιών τους, με τα εξής μέλη:

Θεανώ Βαχτσεβάνου τηλ. 6947106080
Στέλλα Κορομπίλη τηλ. 6974481097
Ελένη Παπαθεοδοσίου τηλ. 6947705491


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...