Home / Featured / Ανεπίσημα 200 οι μόνιμοι διορισμοί …

Ανεπίσημα 200 οι μόνιμοι διορισμοί …

Δημοσιεύτηκε: 8:17 μμ Αύγουστος 2nd, 2012  


ΕΘΝΟΣ 3/8/2012

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διορισμοί με το σταγονόμετρο

Ο υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε τον ελάχιστο αριθμό διορισμών στα σχολεία, επιβεβαιώνοντας τις προχθεσινές πληροφορίες για μόλις 200 προσλήψεις. Με κινητοποιήσεις απειλούν οι καθηγητές, αν προχωρήσει η αξιολόγηση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, η ΟΛΜΕ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμία δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ω
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, η ΟΛΜΕ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμία δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου

Στην παραδοχή ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ελάχιστος προχώρησε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των διορισθέντων, ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προχθεσινές πληροφορίες για μόλις 200 διορισμούς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γενικού γραμματεία της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό. «Οι διορισμοί φαίνεται πως θα είναι ελάχιστοι και σε καμία περίπτωση δεν θα αναπληρώνουν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις».

Στη συνάντηση όπου παρέστη και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, οι καθηγητές -σύμφωνα με πληροφορίες- ενημερώθηκαν ανεπισήμως ότι στο Δημόσιο θα γίνουν συνολικά 450 προσλήψεις, εκ των οποίων περίπου 200 αφορούν εκπαιδευτικούς.

Διορισμοί με το σταγονόμετρο

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός παρέλαβε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τα αιτήματα των καθηγητών στο οποίο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων και η δραματική επιδείνωση της εργασιακής και οικονομικής θέσης του εκπαιδευτικού.

Η ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης, κάνοντας σαφές ότι δεν θα δεχθεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα συναντηθεί και πάλι με την ομοσπονδία πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η ΟΛΜΕ απείλησε με κινητοποιήσεις, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη του ν.4024/11 για τη σύνταξη ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (έως τις 14 Αυγούστου) ή αν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε νομοθέτηση εκπαιδευτικών αλλαγών μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα σε αντίθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ομοσπονδίας, συνοπτικά ζητάει τα εξής:

  • Επαρκείς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά.
  • Να γίνουν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν (μετατάξεις καθηγητών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, αποσπάσεις κ.λπ.).
  • Αμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος των μετακινήσεων των μαθητών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Έθνος
…………………………………………………………
Την Πέμπτη 2/8 ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ ανεπίσημα ότι οι μόνιμοι διορισμοί σε όλο το δημόσιο τομέα θα είναι 450 εκ των οποίων οι 200 στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση.
Καταλαβαίνει πια ο καθένας τι σημαίνει αυτό για τους μαθητές, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικους που τους ετοιμάζουν και μια αύξηση ωραρίου και όποιος αντέξει. Αντέχουμε; Όποιος δεν βγει από το σχολείο του στο δρόμο θα χάσει το σχολείο του – όποιος δε βγει από το σπίτι του στο δρόμο θα χάσει το σπίτι του. Εκεί πηγαίνουν τα πράγματα και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
Θυμάστε εκείνο το σύνθημα στους τοίχους: ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! Ε. λοιπόν εμάς αφορά στην κυριολεξία και όλο τον κόσμο της εργασίας.
Χρήστος Κάτσικας
alfavita.gr
…………………………………………
ΟΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 2/8/2012 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα το οποίο επισυνάπτουμε (https://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=3241), στο οποίο περιγράφονται οι επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα τονίστηκαν, οι δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζουν οι νεώτεροι σε υπηρεσία εκπαιδευτικοί.

Ο Υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε νέα συνάντηση που δεσμεύτηκε ότι θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου …

…………………………………………………………..

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα έχουν προκαλέσει πληροφορίες ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για το νέο σχολικό έτος (2012-13) θα κινηθεί σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, μόλις 200 δάσκαλοι και καθηγητές θα διοριστούν φέτος σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εάν επαληθευτούν θα πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό ιστορικά, μετά τους περυσινούς 600 διορισμούς) με τους εκπαιδευτικούς να εκτιμούν ότι θα πρόκειται για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών με πολλά κενά και χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.
«Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για 200 διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση θα μιλάμε για πλήρη αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας, η οποία πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε τη ΔΟΕ για 1.065 διορισμούς, ενώ δείχνει τη διάθεση για περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια εκπαίδευση», τονίζει στην «Η» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς.
Δέσμευση
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μπράτη, αιρετό στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), η δέσμευση για 1.065 διορισμούς εκπαιδευτικών την οποία είχε κάνει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) το προηγούμενο διάστημα δεν ισχύει πλέον.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι συνολικά 200» αναφέρει ο κ. Μπράτης και προσθέτει ότι λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, οι οποίες βρίσκονται για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών, ανέρχονται περίπου στις 12.500 (αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ειδική αγωγή) έναντι 15.000 πιστώσεων που είχαν γίνει πέρυσι.
Χαρά Καλημέρη
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...