Home / Featured / Ανατρέπεται το καθεστώς των προσλήψεων στο Δημόσιο. Θα ισχύσει το 10 προς 1

Ανατρέπεται το καθεστώς των προσλήψεων στο Δημόσιο. Θα ισχύσει το 10 προς 1

Δημοσιεύτηκε: 7:55 μμ Ιούλιος 4th, 2012  


Με το σταγονόμετρο θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας θα κάνει το καθεστώς πιο αυστηρό αλλάζοντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις σε 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος της χώρας από το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο κ. Σταϊκούρας έθεσε ως στόχο να πληρώσει μέσα στη χρονιά η κυβέρνηση τουλάχιστον τα 4 από τα 6,5 δισ. ευρώ που χρωστά στον ιδιωτικό τομέα.
Τα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα είναι τα ακόλουθα:
•Η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων που έχουν υψηλό δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.
•Η υλοποίηση του κανόνα προσλήψεων–αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα. Ακόμα αυστηρότερο. Ακόμα και στην αναλογία 1 προς 10 φέτος από 1 προς 5.
•Η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών είχε ως συνέπεια το πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα φορολογικά έσοδα να υστερούν κατά 9% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2010.
•Η ανάληψη των αναγκαίων μέτρων τόνωσης της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και τη μόχλευση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
•Η πληρωμή, ει δυνατόν και στο σύνολό τους φέτος, άμεσα, των ανεξόφλητων υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ. Η πρόβλεψη είναι για την αποπληρωμή περίπου 4 δις φέτος, η προσπάθεια θα είναι άμεσα αυτά να πέσουν στην αγορά ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας.
•Η περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα. Τη μία εβδομάδα που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών έχω διαπιστώσει ότι μπορούν να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε.
•Η βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών με την αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων. Γιατί υπάρχουν τομείς στους οποίους αξίζει να δαπανάς και είναι οι νέες πηγές ανάπτυξης, σας είπα προηγουμένως, με υψηλό πολλαπλασιαστή.
Κ. Τσαχάκης
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...