Home / Featured / Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα δίδακτρα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα δίδακτρα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια

Δημοσιεύτηκε: 5:45 μμ Ιούνιος 1st, 2012  


Στις 23 Ιουλίου 2012 θα συζητηθούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα ευρήματα αυτεπάγγελτης έρευνάς της αναφορικά με τον καθορισμό διδάκτρων από συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών και για τους περιορισμούς στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις πρακτικές από συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών που δραστηριοποιούνται ιδίως στις περιοχές της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης για τον καθορισμό των διδάκτρων των μελών τους και τη διατήρηση περιορισμών στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης, οι εν λόγω σύλλογοι ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών – με βάση σειρά αποφάσεων των καταστατικών τους οργάνων ή/και σχετικές ρυθμίσεις στα καταστατικά, στους κανονισμούς δεοντολογίας ή σε άλλα έγγραφά τους – είτε προέβησαν στον καθορισμό των διδάκτρων που χρεώνουν τα μέλη τους (κατώτατη τιμή διδάκτρων, όροι παροχής εκπτώσεων), είτε συντόνιζαν άλλες σημαντικές παραμέτρους της εμπορικής δραστηριότητας των μελών τους ρήτρες μη ανταγωνισμού (ρήτρες περί της συμμετοχής ή μη σπουδαστών σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, υπέρμετροι περιορισμοί στη διαφημιστική δραστηριότητα).

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν προδικάζει την ύπαρξη παράβασης και δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

www.kathimerini.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. Καταρχην μια ερευνα αγοράς αρκει για να δει κανείς τις αποκλίσεις που υπάρχουν. Την ίδια έρευνα κάνω κι εγω κάθε Σεπτέμβρη για να δω τα διδακτρα των ανταγωνιστών μου. Μη λεμε αστεία. Ποτέ κανείς δεν μου είπε τι διδακτρα να βάλω. Πανελλήνια υπάρχουν φροντιστηρια με πολύ καλές τιμές άσχετα που κανείς δεν εισπράτει έτσι όπως είναι η κατάσταση. Εγω δεν εχω φροντιστηριο, αλλα πτωχοκομειο και προτιμω να κλείσω παρά να στερήσω έστω κι ενα παιδακι απο τη δυνατότητα να μάθει. Μαζί θα τα περάσουμε όλα.
    Κατα δεύτερο λόγο, αναρωτήθηκε κανείς μήπως υπάρχουν φορείς που δίνουν στα φροντιστήρια χρήματα απο τα εξεταστρα των μαθητών ανα κεφάλι ως δέλεαρ, αντί να κάνουν μειώσεις στα εξέταστρα αν περισσεύουν; Αν γίνεται αυτό, οι γονείς το ξέρουν; Τα χρήματα δηλώνονται; Ποιός ελέγχει την ασφαλή διεξαγωγή εξετάσεων; Γιατί δεν προχωρά το κράτος στον έλεγχο και στη θέσπιση κριτηρίων ως οφείλει εδώ και δεν 10 χρόνια για να μην είμαστε εμείς οι κακοί που φωνάζουμε για αυστηρό έλεγχο και τάξη; Αν αυτό γίνεται, εσείς θέλετε να αντιμετωπίσω τα παιδιά σας σαν πρόβατα κ να μετράω κεφάλια για να πάρω κι άλλα χρηματα, πέραν των διδάκτρων; Θέλετε εγώ σαν ιδιοκτήτης και το συνδικαλιστικό μου όργανο να στηρίζουμε τέτοιες λογικές; Το ξέρετε πως θα μπορούσα να κάνω εξετάσεις γλωσσομαθειας στο σαλόνι μου (ή και στο μπάνιο μου) με ποσοστό επιτυχιας 100% και να είμαι μια χαρά; Το ξέρετε πως μπορω να φερω πιστοποιητικο γλωσσομαθειας απο τη Νιγηρία και να γίνει αποδεκτό; Και πρέπει να παρακαλάμε όλα τα κόμματα κι όλους τους βουλευτές για αυστηρό ελεγχο και διαφάνεια. Να παρακαλαμε για τα αυτονήτα. Ντροπη. Αυτό ξερω να πω εγω.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...