Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 26/05/2016, 21:14


Σε υψηλά επίπεδα η σχολική διαρροή. ΟΛΜΕ – θα αυξηθεί λόγω οικονομικής κρίσης

ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ποσοστό της σχολικής «διαρροής» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 13,1% των μαθητών εγκατέλειψε τις σπουδές του πριν ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση το 2011, καταδεικνύοντας ότι απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η χώρα μας για μείωση του σχετικού ποσοστού στο 10% το 2020. Η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι το ποσοστό της σχολικής «διαρροής» θα αυξηθεί φέτος λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης.

Ημερησία

…………………………………………..

Το Ποντίκι

Δεκάδες Έλληνες μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο

thumb

Το 13,1% των Ελλήνων μαθητών εγκαταλείπει το σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  την ώρα που η Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»,  έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%.

Μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Ανδρούλα Βασιλείου μιλώντας για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από τη χώρα μας τόνισε ότι η πρόωρη σχολική εγκατάλειψη αποτελεί ένα μάλλον άκρως πολύπλοκο φαινόμενο και συχνά εξακολουθεί να λείπει μια ισορροπημένη και συνεκτική προσέγγιση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπισή του. «

«Η νέα κυβέρνηση, ανάμεσα σε πολλές άλλες ιστορικές προκλήσεις αναλαμβάνει και την ευθύνη να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παιδιών που δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

FacebookTwitterShare

Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά νέα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Τα 40 δημοφιλέστερα άρθρα του μήνα.


x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

frontistiria-eoppep

Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία – Δραστική μείωση της παραπαιδείας φέρνει το νέο Λύκειο

xenesglosses.eu Δραστική μείωση της παραπαιδείας φέρνει το νέο Λύκειο ΟΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ...