Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Επαναλειτουργία Σχολών Ξεναγών : Οκτώβριο 2012 οι εξετάσεις στις ξένες γλώσσες – οι άλλες προθεσμίες. Τι ίσχυε για τις ξένες γλώσσες έως το 2010

Επαναλειτουργία Σχολών Ξεναγών : Οκτώβριο 2012 οι εξετάσεις στις ξένες γλώσσες – οι άλλες προθεσμίες. Τι ίσχυε για τις ξένες γλώσσες έως το 2010

Δημοσιεύτηκε: 5:48 πμ Ιούνιος 16th, 2012  


Το Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. ανακοίνωσε την απόφαση του για την επαναλειτουργία κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2015 των Σχολών Ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης.

Ο προγραμματισμός επαναλειτουργίας των Σχολών Ξεναγών έχει ως εξής:
● Δημοσιοποίηση Προκήρυξης Εισαγωγής Σπουδαστών : Iούλιος 2012
● Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων : έως 20/08/2012
● Εξετάσεις Ξένων Γλωσσών : Οκτώβριος 2012
● Εξετάσεις στην Ιστορία της Ελλάδος, Γεωγραφία της Ελλάδος και Έκθεση Ιδεών : Νοέμβριος 2012.
● Έκδοση αποτελεσμάτων εξετάσεων : Ιανουάριος 2013
● Έναρξη μαθημάτων : Φεβρουάριος 2013

https://www.diorismos.gr

H επίσημη απόφαση επαναλειτουργίας δημοσιευμένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ

…………………………………………………………………

Tα διδασκόμενα μαθήματα

Ο.Τ.Ε.Κ., πληροφορίες για τις σχολές ξεναγών και τα μαθήματα

…………………………………………………………………

Τι ίσχυε για τις ξένες γλώσσες (εξεταστέο μάθημα) έως το 2010

ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2007 – 2010 (ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΟΝΟ)

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για τη διαδικασία των Εισαγωγικών Εξετάσεων ορίζονται τα εξής:

Α. Ξένες Γλώσσες

Οι υποψήφιοι εξετάζονται κατ’ αρχήν στις ξένες γλώσσες που έχουν δηλώσει με αίτησή τους ότι επιθυμούν να εξεταστούν. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν κατά τον μήνα Οκτώβριο 2007. Η ακριβής ημερομηνία, ώρα, χώρος και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα γνωστοποιούνται με ανακοινώσεις από τις κατά τόπους Σχολές. Οι εξετάσεις διενεργούνται με απόλυτη ευθύνη των κατωτέρω Ιδρυμάτων, τα οποία προτείνουν τον τρόπο εξέτασης και τους εξεταστές καθηγητές.
Α. Βρετανικό Συμβούλιο για τα Αγγλικά. Επίπεδο γνώσεων: Proficiency.
B. Γαλλικό Ινστιτούτο για τα Γαλλικά: Επίπεδο γνώσεων: Dalf ή Sorbonne II
Γ. Ινστιτούτο Γκαίτε για τα Γερμανικά. Επίπεδο γνώσεων: Kleines Sprachdiplom
Δ. Ιταλικό Ινστιτούτο για τα Ιταλικά: Επίπεδο γνώσεων: Diploma di lingua e Cultura Italiana
E. Ισπανικό Μορφωτικό Κέντρο για τα Ισπανικά. Επίπεδο γνώσεων: Avanzado.

Οι υποψήφιοι προσέρχονται στις εξετάσεις με ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι υποψήφιοι θα καταβάλλουν στα αντίστοιχα Ινστιτούτα ξένων Γλωσσών τα εξέταστρα που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Αυτά καθορίζονται από τα ίδια τα Ινστιτούτα.

Στις λοιπές γλώσσες, η εξέταση γίνεται από εξεταστική επιτροπή που ορίζεται με απόφαση του Γενικού Διευθυντή του Ο.Τ.Ε.Κ. Οι εξετάσεις για τις λοιπές ξένες γλώσσες (πέραν των: Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Ισπανικών), θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας ορισμένων γλωσσών ως προς την γραφή (Ιαπωνικά – Κινέζικα – Κορεάτικα κλπ), οι εξετάσεις διενεργούνται μόνον προφορικά μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. Οι εξετάσεις στην Ιαπωνική γλώσσα διενεργούνται από τριμελή Επιτροπή, η σύνθεση της οποίας προτείνεται από την Ιαπωνική Σχολή.

Κατά τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, ελέγχεται το επίπεδο γνώσης της γλώσσας, με βάση τα πιο πάνω διπλώματα των ξένων γλωσσών σε ποσοστό 60% της βαθμολογίας για τα προφορικά και 40% για τα γραπτά. Στις εξετάσεις των ξένων γλωσσών ακολουθείται η βαθμολογική κλίμακα από μηδέν (0) μέχρι είκοσι (20), με βάση επιτυχίας το δέκα έξι (16).

Από τις εξετάσεις ξένης γλώσσας απαλλάσσονται οι κάτοχοι:

i. Πτυχίου τμημάτων ξένων γλωσσών, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή αντίστοιχου και ισότιμου πτυχίου ΑΕΙ αλλοδαπής.
ii. Πτυχίου φιλολογίας, ιστορίας ή αρχαιολογίας ΑΕΙ της αλλοδαπής αντίστοιχου και ισότιμου ΑΕΙ της ημεδαπής.
iii. Οι κάτοχοι των διπλωμάτων Proficiency των Πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan, για την Αγγλική, Dalf ή Sorbonne II για την Γαλλική, Kleines Sprachdiplom για την Γερμανική, Diploma di lingua e Cultura Italiana για την Ιταλική και Avanzado για την Ισπανική γλώσσα, εφόσον έχουν αποκτήσει το δίπλωμα εντός της τελευταίας πενταετίας (μετά την 01.07.2002) πριν την προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων.

Προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή από τις εξετάσεις ξένης γλώσσας, οι κάτοχοι των ανωτέρω διπλωμάτων, οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών καθώς και επίσημη μετάφρασή του.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2007-2010 ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝΟ (ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...