Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / MIT και Harvard συνεργάζονται για την online εκπαίδευση

MIT και Harvard συνεργάζονται για την online εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 7:21 πμ Μάιος 5th, 2012  


Όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα στην πλατφόρμα MITx και μάθαμε για την δυνατότητα που έχει ο καθένας που ασχολείται με το αντικείμενο, να έχει πρόσβαση σε μαθήματα από ένα τόσο αναγνωρισμένο ίδρυμα, είχαμε πει πως συμβαίνει μία επανάσταση στην εκπαίδευση. Η επανάσταση αυτή, όπως όλες οι ωραίες και αναγκαίες καινοτομίες, εξαπλώνεται και περιλαμβάνει πια άλλο ένα διάσημο και αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα: το πανεπιστήμιο Harvard.

Τα δύο ιδρύματα ανακοίνωσαν πως θα δημιουργήσουν από κοινού μία πλατφόρμα, την edX, στην οποία όποιος επιθυμεί, θα βρίσκει μαθήματα και περιεχόμενο μαθημάτων στο διαδίκτυο, δωρεάν.

Τα δύο ιδρύματα δεν αναφέρθηκαν στα θέματα των μαθημάτων ακόμα, αλλά βεβαίωσαν πως θα υπάρχουν βιντεογραφημένες διδασκαλίες, online quiz και online εργαστήρια για όλους εκείνους που θα βρουν ένα θέμα του ενδιαφέροντός τους.

Η ανακοίνωση για τα θέματα των μαθημάτων θα γίνει το καλοκαίρι και απ’ ότι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των δύο πανεπιστημίων, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτού κώδικα και θα μπορούν να συμμετέχουν και να την χρησιμοποιούν κι άλλα ιδρύματα.

Το κόστος των 60 εκατομμυρίων δολαρίων που θα απαιτείται για την δημιουργία της πλατφόρμας θα καλυφθεί από κοινού από τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα. Δείτε το σχετικό βίντεο και ετοιμαστείτε. Ο τρόπος που σπουδάζουμε αλλάζει.

 

Πηγές: EdX, Engadget

 
 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...