Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / APF – PASYKAGA – Επείγουσα ανακοίνωση – για την ενημέρωση μαθητών Δ και Ε Δημοτικού

APF – PASYKAGA – Επείγουσα ανακοίνωση – για την ενημέρωση μαθητών Δ και Ε Δημοτικού

Δημοσιεύτηκε: 3:43 μμ Μάιος 8th, 2012  


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 Ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως  οποιοδήποτε έγγραφο κυκλοφορεί και φτάνει στα χέρια σας, με θέμα « η άνοιξη των ξένων γλωσσών , ο δρόμος  για την Ευρώπη» (Σχετική εγκύκλιος 52/231/39993/Γ1 της 09-04-2012 ), από οποιονδήποτε -θεσμικό ή μη- φορέα  κι αν προέρχεται, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πρόσφατη εγκύκλιο που αφορά την ενημέρωση των μαθητών Δ’ και  Ε’ Δημοτικού (αρ. 52 / 278/ 49184 /Γ1) για τη διδασκαλία της  β’ ξένης γλώσσας  και σύμφωνα με την οποία:

 2. Η ενημέρωση των μαθητών των Δ’ και Ε’ τάξεων , οι οποίοι θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στις Ε’ και  Στ’ τάξεις αντίστοιχα, καθώς και των γονέων τους για την επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της  β’ ξένης γλώσσας, μπορεί να γίνεται από τους σχολικούς συμβούλους ΠΕ και τους σχ. Συμβούλους ΠΕ 05 και ΠΕ 07, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Είναι δυνατόν να προσκαλούνται στην ενημέρωση, με ευθύνη των παραπάνω και άλλοι ομιλητές που προτείνονται από τους σχ. Συμβούλους ΠΕ05 και ΠΕ07 , προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για το γαλλόφωνο και γερμανόφωνο πολιτισμό, καθώς και για μια πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα. Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να γίνεται και εντός του διδακτικού ωραρίου μετά από σύμφωνη γνώμη σχ. Συμβούλων και διευθυντή του σχολείου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. (Παρ.2 εγκυκλίου με αρ. 52/278/49184/Γ1).

 

Η εγκύκλιος της 9ης Απριλίου που αναφέρεται στην καμπάνια «άνοιξη των ξένων γλωσσών, ο δρόμος για την Ευρώπη, ουδεμία σχέση έχει με την πρόσφατη εγκύκλιο της 2ης Μαΐου, απόσπασμα της οποίας σας παραθέτουμε παραπάνω.  

 

Σας ευχαριστούμε

 

Για το Δ.Σ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Διευκρινίζεται ότι η πρόσφατη ανακοίνωση από 3-5-2012, που αφορά την οργάνωση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έλαβε «δημοσιογραφικού τύπου» τίτλο (Η άνοιξη των Ξένων Γλωσσών, ο δρόμος για την Ευρώπη) ,χωρίς αυτό να προέρχεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ). Η απουσία δε λογοτύπου του Συλλόγου, είναι εμφανής.
Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ, παραμένει ΑΥΣΤΗΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ.
Το γεγονός οφείλεται σε αδόκιμη προσθήκη (copy-paste), τρίτης πηγής.
Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ επιφυλάσσεται γενικώς, παρακαλεί δε τους ενδιαφερόμενους

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ.

www.pasykaga.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...