Home / Αγγλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Το ερωτηματολόγιο για τους συναδέλφους ειδικοτήτων (στα Πιλοτικά Σχολεία) – Οι απόψεις συλλόγων και φορέων της εκπαίδευσης

Το ερωτηματολόγιο για τους συναδέλφους ειδικοτήτων (στα Πιλοτικά Σχολεία) – Οι απόψεις συλλόγων και φορέων της εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 6:11 πμ Απρίλιος 25th, 2012  


Το ερωτηματολόγιο για τους συναδέλφους ειδικοτήτων (στα Πιλοτικά Σχολεία)

Δείτε

 το ερωτηματολόγιο

https://www.gdimitrakopoulos.gr

Δ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ                            24/4/2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
          Συνάδελφοι, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε μια συνεχόμενη απαξίωση από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Οι συγχωνεύσεις σχολείων, η σύμπτυξη τμημάτων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις , η αδιαφορία για την οικογένεια (ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις), ο αποκλεισμός των αδιόριστων συναδέλφων, οι λεκτικές επιθέσεις, οι ωμές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο,  η αγνόηση οποιασδήποτε θέσης του κλάδου, η οικονομική μας εξαθλίωση….  είναι κάποια δείγματα της περιφρόνησης των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο.
          Τώρα  έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη των απολύσεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί από την τρόικα. Ήδη η χρυσοπληρωμένη με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου έρευνα του ΟΟΣΑ,  με τα ψεύτικα και παραποιημένα στοιχεία της, είναι η δικαιολογία του Υπουργείου για την αύξηση του ωραρίου  μας, με τρομακτικές συνέπειες για τις αγωνιώδεις προσπάθειες όχι για οργανική αλλά για να βρούμε έστω ένα σχολείο να κάνουμε μάθημα . Επίσης, μαθήματα καταργούνται και όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε απόγνωση.
          Μέσα σε όλα αυτά, επιχειρείται η αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αξιολόγηση με τα πιο άθλια κα αστεία κριτήρια, με στόχο τον εξευτελισμό μας, την εξουθένωσή μας, το διαμελισμό σε χίλιες δυο κατηγορίες και συμφέροντα και την πλήρη υποταγή μας  και μετατροπή μας σε πιστούς. φρόνιμους και πρόθυμους υπαλληλάκους.
          Έχει δοθεί διορία τεσσάρων μηνών να ολοκληρώσουν τη μορφή της αξιολόγησης. Στις συναντήσεις του νέου υπουργού με τα σωματεία των εκπαιδευτικών , ουδεμία διάθεση υπήρξε, από το Υπουργείο, για να συζητηθεί η αποσύνδεση της αξιολόγησης από τη μισθολογική εξέλιξη.
           Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί το «νέο σχολείο» με όλα τα περίεργα και ακατανόητα που φέρνει, σχεδιασμένα ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εμείς απλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε  ό,τι εμπνεύστηκε ο κάθε εγκέφαλος, καλοπληρωμένος από τους δεκάδες σύμβούλους των υπουργών. Ή μάλλον, όχι  μόνο να υλοποιήσουμε αλλά και να επιβραβεύσουμε όλα αυτά τα σχέδια,  με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στα πιλοτικά, αρχικά,  σχολεία. Μ ε τις απαντήσεις καλείται ο συνάδελφος να προτείνει, μόνο, ιδέες βελτίωσης, χωρίς να μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του. Αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι της αμάθειας. Όταν το Υπουργείο μας αντιμετωπίζει σαν πιόνια και αριθμούς δεν μπορεί να ζητάει τώρα τη γνώμη μας και μάλιστα εκ των υστέρων και με στημένα ερωτηματολόγια! Δεν θα τους προσφέρουμε και στήριξη στα επικίνδυνα για τη δημόσια παιδεία σχέδιά τους . Τα ερωτηματολόγια είναι το άλλοθι για τη συνέχιση της διάλυσης της εκπαίδευσης και η αρχή της αξιολόγησής μας. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να τα συμπληρώσουν!

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος           Ο Γεν Γραμματέας

Κώστας Παπουλής         Θανάσης Παλλαντζάς

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...