Home / Αγγλικά / Μεταπτυχιακά & υποτροφίες / Πρακτική στην Ευρώπη για 280.000 φοιτητές

Πρακτική στην Ευρώπη για 280.000 φοιτητές

Δημοσιεύτηκε: 4:31 μμ Απρίλιος 25th, 2012  


Σε 280.000 φοιτητές θα δοθεί οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ασκήσουν την πρακτική τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω της εκστρατείας «We Mean Business» την περίοδο 2012-2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σκοπό να ενθαρρύνει τις εταιρείες να προσλάβουν ασκούμενους έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δεξιότητες των νέων αλλά και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση.

Παράλληλα, οι νέοι με την πρακτική άσκηση θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν ομαλά από το στάδιο της εκπαίδευσης και κατάρτισης στο στάδιο της εξεύρεσης μιας πρώτης καλής θέσης εργασίας.

Ταυτόχρονα, οι τοποθετήσεις αυτές των ασκουμένων μπορούν να αποδειχθούν προσοδοφόρες για τις επιχειρήσεις καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να εντοπίσουν μελλοντικούς, δυνητικά άριστους εργαζομένους, οι οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Ετσι, την περίοδο 2012-2013 η Επιτροπή θα ενισχύσει οικονομικά 280.000 συνολικά τοποθετήσεις ασκουμένων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Leonardo da Vinci και Erasmus για σπουδαστές της επαγγελματικής κατάρτισης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό τμήμα καθώς και εκείνοι που εκπονούν διδακτορική διατριβή.

Με το πρόγραμμα Leonardo da Vinci οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση και οι εργαζόμενοι να επανακαταρτιστούν έτσι ώστε να αποκτήσουν και να αξιοποιήσουν γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να ζήσουν στο εξωτερικό και να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να μάθουν μια ξένη γλώσσα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για τη συνέχεια των σπουδών τους αλλά και για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και η Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Τουρκία και η Κροατία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://we-meanbusiness.europa.eu

ΤΑ ΝΕΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αποτελέσματα ελέγχου αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ελέγχου αιτήσεων για εισαγωγή στα Προγράμματα Σπουδών και ...